Algemeen

U bent terecht gekomen binnen het thema 'Algemeen' van deze website. Dit thema is met name relevant wanneer u binnen de andere thema's (nog) niet hebt gevonden wat u zocht. Denkt u dat de werkzaamheden die u wilt verrichten binnen één van de andere thema's passen? Doorloopt u dan eerst dat thema. 

Niet alle werkzaamheden of activiteiten zijn uitgewerkt in specifieke thema's. In dit algemene thema wordt u door een aantal vragen geleid en krijgt u duidelijkheid of in de keur (wetgeving) regels zijn opgenomen voor werkzaamheden of activiteiten.

 

Gaat u werkzaamheden of activiteiten verrichten op of nabij een waterkering?

U wilt activiteiten of werkzaamheden verrichten op of bij een waterkering. In de legger kunt u opzoeken of u te maken heeft met een waterkering en/of de bijbehorende beschermingszone A of B en met welk type waterkering u te maken heeft. Staat uw waterkering niet in de legger? Dan heeft het waterschap hiervoor geen regels.

Er zijn algemene regels opgesteld voor werkzaamheden en activiteiten op een waterkering of in de beschermingszone van een waterkering. Deze algemene regels vindt u via onderstaande link op deze pagina. Let op: niet alle regels zijn op alle typen waterkering van toepassing.

Valt uw werk of activiteit niet onder één van deze algemene regels? Dan heeft u hiervoor een watervergunning nodig. Neem in dat geval contact op met uw waterschap.

 

Copyright 2021 - Alle Rechten Voorbehouden - Disclaimer - Toegankelijkheid