Algemeen

U bent terecht gekomen binnen het thema 'Algemeen' van deze website. Dit thema is met name relevant wanneer u binnen de andere thema's (nog) niet hebt gevonden wat u zocht. Denkt u dat de werkzaamheden die u wilt verrichten binnen één van de andere thema's passen? Doorloopt u dan eerst dat thema. 

Niet alle werkzaamheden of activiteiten zijn uitgewerkt in specifieke thema's. In dit algemene thema wordt u door een aantal vragen geleid en krijgt u duidelijkheid of in de keur (wetgeving) regels zijn opgenomen voor werkzaamheden of activiteiten.

 

Gaat u werkzaamheden of activiteiten verrichten in bergingsgebied?

In de Keur zijn verschillende gebieden aangemerkt als bergingsgebied. Klik hier om te bepalen of de werkzaamheden of activiteiten die u wilt verrichten plaatsvinden in een bergingsgebied.

U heeft een watervergunning nodig als u in een bergingsgebied:

  • het maaiveld gaat verhogen;
  • een waterkerende constuctie aanbrengt, wijzigt of verwijdert;
  • een bouwwerk aanbrengt of wijzigt.

Voordat u een vergunning aanvraagt, raden wij u aan een vooroverleg te plegen met het waterschap. Hiervoor kunt u contact opnemen met het waterschap.

Heeft u niet te maken met een bergingsgebied of gaat u iets anders ondernemen in een bergingsgebied? Dan heeft het waterschap hiervoor geen specifieke regels. Uiteraard gelden wel alle andere, overige regels vanuit het waterschap. 

Bij uw werkzaamheden of activiteiten kunt u ook te maken krijgen met wet- en regelgeving vanuit andere (overheids)instanties en de eigenaar van de grond. Houdt u hier rekening mee voordat u begint.

Gerelateerde Keur artikelen
Copyright 2021 - Alle Rechten Voorbehouden - Disclaimer - Toegankelijkheid