Natuurvriendelijke oever

Om u van de juiste informatie te voorzien, neemt het waterschap u stapsgewijs mee door een korte vragenlijst. Bij sommige vragen is nadere toelichting noodzakelijk. In deze toelichting vindt u dikgedrukte woorden. Als u op de woorden klikt, ziet u een beschrijving van deze woorden. 

U wilt een natuurvriendelijke oever aanleggen of wijzigen

Wanneer u een natuurvriendelijke oever wilt aanleggen of wijzigen, is het van belang te weten waar u dit wil doen: in een A-, B- of C-water. In de Legger is bepaald welke wateren het label A-, B- of C-water hebben gekregen. Klik hier om te bepalen of u van doen heeft met een A-, B- of C-water.

Let op: in de Legger zijn alleen de A- en B-wateren gemarkeerd. Alle watergangen die niet in de Legger als A- of B-water zijn aangeduid, zijn C-wateren. 

In de Legger waterkeringen kunt u opzoeken of u te maken heeft met een waterkering en/of de beschermingszone A of B van een waterkering.

Weet u niet zeker of uw werkzaamheden vallen in de categorie 'natuurvriendelijke oever'? Neem dan contact op met uw waterschap voor meer informatie.

Copyright 2021 - Alle Rechten Voorbehouden - Disclaimer - Toegankelijkheid