Poel graven

Om u van de juiste informatie te voorzien, neemt het waterschap u stapsgewijs mee door een korte vragenlijst. Bij sommige vragen is nadere toelichting noodzakelijk. In deze toelichting vindt u dikgedrukte woorden. Als u op de woorden klikt, ziet u een beschrijving van deze woorden. 

U wilt een poel graven

Een poel is een geïsoleerde waterpartij met een natuurlijke bodem. Er is geen sprake van in- of uitstromend water van/naar het hoofdoppervlaktewatersysteem.

Twijfelt u of het oppervlaktewater dat u wilt aanleggen door de wetgeving wordt gezien als poel? Neem dan contact op met uw waterschap.

Let op: wanneer de waterpartij voorzien is van een kunstmatige bodemafdichting van bijvoorbeeld steen of folie, waardoor het water niet in contact staat met het omliggende grond- en oppervlaktewater, dan spreken we van een vijver. Het waterschap heeft geen wet- en regelgeving rondom de aanleg van een vijver. Bij uw werkzaamheden of activiteiten kunt u wel te maken krijgen met wet- en regelgeving vanuit andere (overheids)instanties en de eigenaar van de grond. Houdt u hier rekening mee voordat u begint met de eventuele aanleg van een vijver.

Copyright 2021 - Alle Rechten Voorbehouden - Disclaimer - Toegankelijkheid